Translate

Tuesday, June 11, 2013

Glutathione Collagen Soap

Glutathione Collagen Soap (GCS) kini berwajah baru. Nilai pH telah diturunkan mengikut kesesuaian kulit warga Mesia..sesuai le utk kulit2 kak ton..x kira le kak ton ala2 dayang nurfaizah ke..ala2 fazura ke..as long as ada MyKad n MyKid, namanye org mesia le tu..





Dengan Enhanced Formula yg terlatest terhaptudet ni, sabun ni sangat sesuai utk apa jenis kulit sekalipun hatta masalah eczema..sian tgk budak2 kene eczema kan? asal peluh je gatal..asal gatal je terkeruk2..bile dah keruk tahap gaban tu, makin parah le eczema tu..siannyeee..

Bahan2 dlm GCS

Bahan2 dlm GCS



Dulu kaler sabun GCS ni ada 3 layer..putih, pink & oren..tapi nak gebang cni, byk pulak keluar sabun gluta tiruan..yg x blh blah tu nak gak tiru kaler 3 layer tu..heiii ko dah kenapa jd kaki meniru? So that is y la PINKISH BEAUTY tukar kaler kepada soft pink + pink..sesuai la kan dgn nama kampeni tu..kaler je yg tukar ye kak ton..kualiti GCS tetap sama!

GCS packaging LAMA


GCS packaging BARU


KELEBIHAN GCS :-
* mengecutkan jerawat dalam masa 1-2 minggu..WOW! jawat besar2 tu lebih cepat surut..kalau hat jawat pasir tu makan masa la sket..sabaq naaaa..
* memudarkan & menghilangkan parut serta cela.
* mengurangkan masalah pigmentasi atau org kampung panggil jeragat.
* mengurangkan kedutan. WOW! WOW!
* mencerahkan kulit yang kusam atau gelap..kak ton mesti suka tu..
* menyamaratakan tona kulit yang tidak sekata.
* mencerahkan kulit di celah-celah lipatan.
* membekalkan kelembapan pada kulit.
* penggunaan berterusan akan membuat kulit lebih glow in the dark dan bermaya tanpa solekan. WOW!
***part yg paling best ialah, GCS BOLEH digunakan untuk MUKA & BADAN..HUIYOOO!

Kita ni org pompan suka sgt pakai whitening cleanser..whitening scrub..whitening mask..segalanye psl whitening..sudahnye muka jek putih tp tgn gelap..nmpk ketara sgt perbezaan kulit..so ganyang la kulit badan uols dgn GCS ni di samping pemakanan supplement Maixara..insyaAllah berkesan..kulit pun rasa lembut je..

NOTA PENTING!
Uols TIDAK digalakkan memotong sabun! KENAPA? Sebab dikhuatiri sabun tu dijangkiti kuman kesan drpd penggunaan alat dan tempat pemotong yg tidak bersih..
SEBAIKNYA, guna sabun tu 1 buku terus dan simpan dalam bekas yg bersih..kak ton dont worry..setiap pembelian GCS dgn jemah akan dpt bekas sabun FREE..hihihi..

CARA PENGGUNAAN :-
*Kalau utk lumur kat badan sampai hujung kaki, sama jek mcm pakai sabun biasa..
*Kalau utk muka, basahkan muka n basahkan sabun..gosok sikit2 GCS tu pun dah blh keluar byk bubble..pastu urut kat muka dan biarkan 2-3 minit..pastu bilas lah sebersih-bersihnye..lapkan muka dgn tuala yg kering dan bersih :)

Utk dalaman, boleh la kak ton amalkan Maixara C-Sential..the best vitamin C in town..satisfaction guaranteed!

HARGA RM37 seketul utk Semenanjung..RM42 utk Sabah & Sarawak..FREE postage uolsss..WOW!

P/S comolot : Maixara with Hyaluronic Acid..maixara lama tp di upgraded part ingredient dia..jemah x sempat lagi gosip psl Maixara with HA ni..normal price yg tertera kat kotak RM109 (SM) RM114 (SS)..tapi HQ suruh jual RM105 (SM) RM110 (SS)..

P/S comolot laga pipi bagai : Dapatkan combo Maixara + GCS dgn hargaaaa..jeng jeng jenggg..harus le SMS/whatsapp +60104002353..hihihi..

Jemah selepas bertahun2 bergelumang dgn kulit gelap, jerawat dan berminyak.
Ni rupa paras jemah terkini.
Walaupun belum semulus Fazura, tapi jemah happy dgn keadaan skrg.
Now tgh focus nak kecilkan open pores :)
Bergaya dgn Chiffon Printed Shawl by BEADINGCOTTON.
Fevret shawl sbb sgt lembut..chiffon terbaek!

Nak tgk x rupa jemah dulu-dulu?

Tadaaaaaa..

Dulu & Skrg
Comotkan dulu?
hahaha